Smaragd - SWE 79

Nu kom "79:an" ut på Blocket - igen! Den har varit till salu, åtminstone, ett år. Utgångspriset i mars förra året (2011) var 220.000:-. Sedan är den prissänkt i omgångar till 180.000:-. Där har den legat sedan i somras.
Jag var och tittade på - och provseglade - båten i juli 2011. Helt ok båt som är optimerad för kappsegling och shorthanded segling. Seglingsmässigt var den helt OK, men cruising-mässigt fanns en del övrigt att önska. Ganska nergången inuti och saknar sittbrunnsbord, sprayhood m.m. Dessutom var centrumlyften och brickorna till kölinfästningen rostiga. Akterskeppet var "blåst" så möjligheten att stuva där var begränsat.
Seglingsmässigt är båten utrustad med hyfsat ny fock (2010), spinnaker (2009), spinnakerbom och "hölster" till spinnbommen på storbommen. Den har fintrim för backstag och storskot samt kaskadutväxlat fockskot. Dessutom är riggen ny från 2006 och den är fullt instrumenterad med Nexus server och till och med autopilot. Under 2011 är den inte seglad, bortsett från "demoseglingar" så focken och spinnen är i praktiken nästan nya.
Båten behöver nytt storsegel och förbättrat arrangemang för motorn. Det är ganska roddigt när motorn skall slås på. Inte fixat för singelhand segling. Solcellerna är troligen knappt tilltagna och det är en lösning som tas bort vid segling. Plotter saknas.
Det är en ganska fin båt för kappsegling med profilerad köl. Frågan är hur den ligger till vikt-mässigt? Det borde gå att ta reda på. Antingen via säljarens mätbrev eller via smaragdförbundet.
I annonsen har tillkommit "prutat och klart" någon gång på höstkanten. Säljarna är väldigt tydliga med att det är 180' som gäller. Ingen ytterligare prutmån.
Skulle nog kunna tänka mig denna, men jag tycker att den ligger lite högt i pris, Det är gamla modellen. Ny stor och ett nytt arrangemang för utomboraren går väl på i storleksordningen 35 - 40'. Då är man uppe i 220'. Verkar smart att avvakta och se om man kan komma över en välutrustad båt med nya sittbrunnen för dom pengarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0