Elva på Blocket

Så då kom det en anons på en "Elva" på Blocket i alla fall. Begärt pris är 135.000.
Den verkar ganska sunkig. Motorn är defekt, dåliga segel och ett par skador i aktern och däckkanten. Dessutom finns inte vagga och täckställning.
Det innebär att man behöver lägga ut c:à 60 - 80.000 till innan den blir något så när. Plus jobb. Det har också gjorts en del modifieringar på båten vilket innebär att man måste ha mätbrev om man vill segla SRS. Är det möjligt att segla upp till ett SRS på 1,31?
Jag har inte seglat nån Elva men det är säkert ganska mycket segling för pengarna. Svårt att värdera en sådan båt. Den kostade säkert en hel del för några år sedan men nu är klassen död i Sverige och  värdet  borde sjunkigt rejält. Skulle nog kunna tänka mig en sån om den är färdig att Kappsegla för runt 130' men den här båten vill man ju inte ge mer än max 70' för. Och det vill säkert inte säljaren höra talas om.
Frågan är också om Elva är rätt båt? Den har självslående fock, det är bra men den behöver antagligen en hel del "fläsk på railen" för att seglas optimalt, och det är inte så bra. Vore kul att testa i alla fall. Får väl kolla på en efter sjösättningarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0