NF, S 30 och J/80

Det händer en del på Blocket. En Passad, en X-102 och en Cayenne verkar vara sålda. Alla tre verkade ha rimliga priser så jag är inte särskilt förvånad. Det har också kommit ut lite "perifera" båtar. Bla en Mosquito 104. Den ligger i Limhamn. Begärt pris är 199'. Tyvärr finns den inte längre i SRS-tabellen. Skall kolla upp den lite i "700-segelbåtar".

NF - Svante Markusson
Båten har okänt nummer. Den verkar ganska fin inuti att dömma av bilderna. Segelgarderoben behöver bytas ut. Prutmån skall finnas enligt annonsen och begärt pris är 115'. Låter faktiskt billigt. Den blir nog snart såld.
S 30 - SWE 13
Byggd 1973. Den har lite special när det gäller segel. Förstaget är framflyttat och den har en s.k. "Peter-bom" för självslaget. Mastliket på storen verkar kortat för att få upp bommen som är förlängd. Hur får man den här båten att mäta in?
Den verkar hyggligt utrustad och ser OK ut på bilderna. Seglen måste det dock göras något åt. Begärt pris är 270' men min bestämda uppfattning är att en sådan här båt skall ner under 200.
J/80 - SWE 3
Byggd 1996 och "i mycket fint skick". Båten är inte "aktivt" kappseglad och åldern på seglen är inte angivna vilket brukar betyda att dom är mer än tio år. Begärt pris är 199' och den ligger i Fjällbacka. Verkar inte finnas motor heller. Den andra båten verkar faktiskt vara en bättre affär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0