Smaragd - SWE 37

I helgen har det inte hänt så mycket på Blocket, men en ny Smaragd har det kommit ut i alla fall.
Det är en gul båt, SWE 37. Den har gamla sittbrunnen och bilder från förra året visar att den har en fint lackad sittbrunn. Resten av båten verkar också ganska välhållen även om dynorna ser lite "sladdriga" ut på bilderna. Sprayhood, segelkapell och hamnkapell ser riktigt fina ut.
Båten har en relativt ny inombordare, från 2000, som är isatt 2005 elller något sånt. Rak axel och foldingpropeller. Instrumenteringen är fullständig sånär som på vindinstrument som saknas.
Det här är en cruisingbåt. Den har pulpits både fram och bak, och har mantåg.
Däremot är båten i behov av nya segel (enligt säljaren) och "uppgradering av en del utrustningsdetaljer" som det står i annonsen. Den har plastimo rullsystem som har renoveringsbehov. Förra året var båten ute för 195' som sedan sänktes till 180'. Nu begär man 159' för den.
Ett nytt segelställ går på c:a 60' inklusive spinn och om man gissar att det är avlastare, winschar, fall, skot och backstag som är "utrustningsdetaljer" så kommer det till minst 10' (plus winschar). Om man då antar att priset för en "fullt utrustad" båt ska vara runt 170' så skulle priset på denna ligga runt 90'. Men en inombordare höjer troligen värdet och denna är ganska ny så då räknar jag med 20'. 100 - 110.000:- alltså?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0