Cayenne till salu

På Blocket finns det nu tre Cayenne 42 Intenational till salu. Den första har stått på land ett tag och är nog i halvtaskigt skick. Den behöver man nog lägga ner en del jobb på och den behöver nya segel. Den har legat på blocket till och från sedan augusti, åtminstone. Begärt pris är 265.000:-
Den andra är nog väldigt fin. Inte minst har den ett nytt teakdäck. Den vill dom ha 485.000:- för och då är ändå seglen 10 år gamla. Känns som ett ganska högt pris. Den har också varit ute sedan i augusti och priset är sänkt med 5'.
Den tredje som kom ut igår är jag lite osäker på men jag tror att den varit ute i höstas. Om det är samma båt var den ute i augusti och priset har sänkts från 317.500:- till 309.900:-. Verkar vara i hyggligt skick. Nya segel men focken behöver nog uppgraderas. Tycker att det verkar vara mycket båt för pengarna.
Cayenne är en STOR båt. Den är c:a 12,5 meter lång och 2,70 bred. Det är väl inte jättestort, men den väger hela 6,5 ton. Det är tveksamt om det är bekvämt att segla den själv. TUNG. Det här med dubbla sittbrunnar är jag också lite tveksam till. Det verkar inte helt praktiskt om man seglar själv eller shorthanded. Det är också tveksamt om man kan ha den på Askvik. Även om den går in i hamnen är tydligen maxvikten för traktorn 6 ton. Den svarar i alla fall upp mot specen förutom priset och att den seglas med Genua. SRS är dock 1,268 så det lär ju gå tillräckligt fort även om man mäter in den med självslående fock.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0